10 Şubat 2010 Çarşamba

Kamyoncu / Trucker Film izle

-Kamyoncu / Trucker 2008 ABD / Türkçe Altyazılı-
IMDB Puanı: 7.0/10
Tür:Dram
Yönetmen:James Mottern
Senaryo:James Mottern
Yapımcı:Celine Rattray, Galt Niederhoffer, Daniela Lundberg Taplin, Scott Hanson
Görüntü Yönetmeni:Lawrence Sher
Müzik:Mychael Danna
Süre:1 saat 30 dk
Oyuncular: Michelle Monaghan, Benjamin Bratt, Jimmy Bennett, Mika Boorem
Tır şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan bir kadın olan Diane Ford, alkollü geçirdiği bir akşamda kapısında yıllardır görmediği 11 yaşındaki oğlu Peter’i bulacaktır. Diane’nin, ayrıldığı eşinden olan çocuğunu görmeyeli uzun zaman olmuştur. Peter da annesini tam olarak tanımamaktadır ancak artık bir süreliğine birlikte yaşamak zorundadırlar. Zorlu yolculuklara beraber çıkacak olan anne-oğul için bu birliktelik, hayata ve alışkanlıklara dair çok şeyi değiştirecektir.
Ağır ilerleyen ama konusu itibariyle tam bir drama filmi olan başarılı bir yapım. “San Diego Film Critics Society Awards” ödülüyle beraber toplam 5 tane daha ödül kazanmış bir film. Vizyonfilmizle.Net olarak iyi seyirler diyoruz.



Evrenin Askerleri 3 Türkçe Dublaj Film izle

-Evrenin Askerleri 3 / Universal Soldiers: Regeneration 2009 2010 / Türkçe Dublaj-
IMDB Puanı: 6.1/10
Tür:Aksiyon, Bilim Kurgu, Suç
Yönetmen:John Hyams
Senaryo:Christopher Leitch, Dean Devlin, Victor Ostrovsky, Richard Rothstein
Yapımcı:Moshe Diamant, Peter Hyams, Craig Baumgarten
Görüntü Yönetmeni:Peter Hyams
Müzik:Michael Krassner, Kris Hill
Süre:1 saat 38 dk
Oyuncular: Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Corey Johnson, Jon Foo, Aki Avni
Gösterim Tarihi: 05 Şubat 2010 (ABD)
Evrenin Askerleri serisinin son filmi olan ve ülkemizde 2010 yılınan ortalarına doğru gösterime gireceği düşünülen bu filmi Vizyonfilmizle.Net olarak şimdiden yayınlıyoruz. Daha önce sizlere bu filmi Türkçe Altyazılı olarak sunmuştuk şimdi ise Türkçe Dublaj olarak ekliyoruz, söz verdiğimiz gibi.  Bol aksiyon ve efektin yer aldığı Jan Claude Van Damme’in başrolünü çektiği filmin konusu şöyle:
Çok gizli bilgileri çalarak eskiden “Evrenin Askerleri” olan programlanmış ölüm makinelerini tekrar hayata geçiren teröristler, nükleer gücün peşindedir. Ülkenin elinde ise bunları durdurabilecek tek güç yine eski bir Evren Askeri olan Luc Deveraux’dur (Jean-Claude Van Damme). Uzun uykusundan uyandırılacak olan Luc, savaşacağı askerler içinde eski takım arkadaşlarını da bulacaktır.
Jan Claude Van Damme yaşlandığını hissettirmiyor değil; film ise konu itibariyle kopukluklar barındırıyor kimi yerlerde. Ancak yine de heyecanın ve aksiyonun dorukta olduğu başarılı bir yapım. Vizyonfilmizle.Net olarak iyi seyirler diyor ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Çöküş Filmini izle

-Çöküş / Downfall / Der Untergang 2004 Almanya,Avusturya,İtalya / Türkçe Dublaj-
En İyi 250 Film: 79.Sırada
IMDB Puanı: 8.4/10
Tür:Dram, Savaş, Tarih
Yönetmen:Oliver Hirschbiegel
Senaryo:Bernd Eichinger
Senaryo (Kitap):Joachim Fest, Melissa Müller, Traudl Junge
Yapımcı:Bernd Eichinger
Görüntü Yönetmeni:Rainer Klausmann
Müzik:Stephan Zacharias
Süre:2 saat 36 dk
Oyuncular: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Christian Berkel, Juliane Köhler, Corinna Harfouch
50 milyona yakın insanın öldürüldüğü ve dünya tarihi boyunca, hiçbir zaman böyle bir insanlık dramının yaşanmadığı 2. Dünya Savaşının baş aktörü olan Adolf Hitler ve etrafındaki insanların son dönemlerini anlatan tarihi bir başyapıt.
Almanya, ülkedeki tüm Yahudileri yok etmiş ve bir kısmını da kamplara sokmuştur. Hükümetin ve ordunun başı olan Führer (Hitler) tüm dünyaya Alman ırkının üstünlüğünü kabul ettirmek ister. 1 Dünya Savaşında haksızlığa uğradıkları bahanesiyle tüm dünyaya savaş ilan eden Hitler, son olarak Sovyetler Birliği gibi dünyanın en büyük güçlerinden birisine saldırmanın bedelini çok ağır ödeyecektir. Führer kendi sonunu hazırlarken, etrafındaki insanların da doğanın acımasız kuralı olarak öldürülmeleri gerektiğini düşünmektedir.
Bu bedel ödenirken yaşanan olayların anlatıldığı bu filmde, Hitler’in son günlerini hala savaşı kazanabilecekmiş gibi lüks içinde emirler yağdırarak geçirdiğini ve bütün umut kapıları kapanınca evlenerek intihar ettiğini son derece dramatik bir şekilde izliyoruz. Film aynı zamanda belgesel niteliğinde ve Hitler’in sekreterinin günlüklerine dayanılarak












Yetiş Eros Film izle

-Yetiş Eros / Help Me Eros – Bang Bang Wo AI Shen 2007 Tayvan / Türkçe Altyazılı-
IMDB Puanı:6.3/10
Tür:Dram
Yönetmen:Lee Kang-sheng
Senaryo:Kang Sheng Lee
Yapımcı:Vincent Wang
Görüntü Yönetmeni:Pen Jung Liao
Müzik:Yasuda Fumio
Süre:1 saat 43 dk
Popüler kültürün yarattığı dejenerasyonu ve kimlik bunalımlarını anlatan Uzak Doğu yapımı bu filmde 3 farklı insanın hayatları birbirinden bağımsız olarak konu ediliyor: Varlıklı bir borsa simsarıyken önce işini, sonra da hayattaki amacını kaybeden ve teselliyi uyuşturucuda bulan Ah Jie; intihar yardım hattında gönüllü çalışan tecavüz mağduru Chyi; Ah Jie’nin evinin yakınında fındık satan Shin. Bu 3 insan da aradıkları hayata yakınlaşabilmek için birer aşk arayışı içine girerler ama daha dramatik sonlara doğru adım attıklarının farkında değillerdir.
Film afişine bakılarak erotik film kategorisinde değerlendirilmemesi gereken, orijinal bir dram filmi. İçinde bu tarz sahnelere yer vermiş olması sadece filmin kurgusu gereği. Bunlar da çok kısa süreli sahneler zaten. Güzel bir film olduğunu düşünerek sizlerle paylaşıyor ve filmi izledikten sonra yorumlarınızı bekliyoruz.

The Informant Film izle

e Informant (İspiyoncu) 2009 ABD / Türkçe Altyazılı-
IMDB Puanı: 7.0/10
Tür:Dram, Komedi, Macera,Suç,Gerilim
Yönetmen:Steven Soderbergh (Ocean’s 11,12)
Senaryo:Scott Z. Burns
Senaryo (Kitap):Kurt Eichenwald
Yapımcı:George Clooney, Steven Soderbergh, Jeff Skoll, Howard Braunstein, Michael Jaffe, Michael London, Gregory Jacobs, Jennifer Fox, Michael Polaire
Görüntü Yönetmeni:Steven Soderbergh
Müzik:Marvin Hamlisch
Süre:1 saat 48 dk
Oyuncular: Matt Damon, Melanie Lynskey, Clancy Brown, Eddie Jemison, Thomas F. Wilson
Başrolde Matt Damon ve gerçek bir yaşamdan alınmış bir hikaye.. 1990′lı yıllarda bir firmada müdür olarak çalışmakta olan Mark Whitacre, şirketinin müşterileri dolandırdığını görünce bunu FBI’a bildirir ve onlar için gönüllü muhbirlik yapar. Bu sırada kendi paranoyaları ve cebini doldurma hevesi sayesinde işleri lehine çevirmeye başlayıp paraları hesabına alır. Bunu gören FBI ise bu saf muhbiri hapse tıkacaktır.
Konusu gerçek bir hayattan alınmış ilginç bir hikaye. Matt Damon ise bu film için kilo almış ve tamamen kimlik değiştirmiş bir oyunculuk sergiliyor. 2 dalda Altın Küre ödülüne layık görülen ve toplamda 9 ödül kazanmış bu filmi Vizyonfilmizle.Net olarak sizlere sunuyor ve iyi seyirler diyoruz.

Dante’s Inferno 2010 Film izle

Dante’nin Cehennemi / Dante’s Inferno 2010 ABD / Türkçe Altyazılı-
Yapım : 2010, ABD, EA Games
Tür : Animasyon, Aksiyon, Macera, Dram, Fantastik
Yönetmen : Boris Acosta
Müzik : Aldo De Tata
Yapımcılar: Boris Acosta, Boris Acosta,
Süre : 1 saat 20 dk.
Seslendirenler:Jeff Conaway, Dino Di Durante, Silvia Colloca, Vincent Spano, Vittorio Matteucci
Dünyaca ünlü dev oyun firması EA Games’in yeni çıkacak oyununu piyasaya sürmeden önce yarattığı animasyon/çizgi olan Dante’s Inferno, konusu ve içerdiği şiddet unsurları ile yetişkinlere yönelik bir film. Büyük merakla beklenen bu oyunun filmi henüz Vizyona girmeden, sitemizde sizlerle birlikte.
Dante çok güçlü ve kutsal yeteneklerle donatılmış bir kahramandır. Eşinin ve köyünde yaşayanların vahşice katledildiğini gördükten sonra intikam almak ve onun ruhunun peşinde ölüme kadar gitmek için yemin etmiştir. Çok sevdiği karısının ruhu iblis tarafından cehennemin derinliklerine kaçırılır. Dante de onun peşinden, iblisin tuzaklarından kaçarak eşine ulaşabilmek için gider ve bağlılığını kanıtlamak için her türlü zorluğa göğüs gerer.
Fantastik çağlarda geçen epik tarzı kurgusuyla çok başarılı bir yapım. Henüz vizyona girmediği için kısıtlı yorumlardan ve izlenimlerimizden yola çıkarak, seyredilmesini tavsiye edeceğimiz Dante’s Inferno’yu Vizyonfilmizle.Net olarak sizlere sunuyoruz ve iyi seyirler diyoruz.

Upperdog Filmi izle


-Upperdog 2009 Norveç / Türkçe Altyazılı-
IMDB Puanı:7.1/10
Yapım:2009 ~ Norveç
Tür:Dram, Komedi
Yönetmen:Sara Johnsen
Senaryo:Sara Johnsen
Görüntü Yönetmeni:John Andreas Andersen
Müzik:Marcus Paus
Süre: 1sa 40dk.
Oyuncular: Kjersti Holmen, Mads Sjøgård Pettersen, Agnieszka Grochowska
Küçük birer çocukken, yarı kardeş olan Axel ve Yanne, zorlu yaşamlarından kurtulabilmeleri için Norveç’e gelirler. Burada ters giden olaylar sonucu birbirlerinden ayrı kalırlar ve çok uzun seneler birbirlerinden habersiz yaşarlar. Axel daha küçük olduğu için ablasını hatırlamamakta; Yanne ise yaptıkları ve ayrıldıkları anları çok iyi hatırlayabilmektedir. Axel, Oslo kentinin batı taraflarında; Yanne ise doğu taraflarında zengin bir aileyle yaşamını sürdükmektedir. Yanne’nin arkadaşı Maria, tesadüf eseri gördüğü küçük çocuk resminin aynısını Yanne’nin ordasındaki duvarda da görmüştür. Bu Axel’in ta kendisidir ve Yanne kardeşi için hem eğlenceli hem de dramatik bir arayışın içine girecektir..

A Prophet – Un Prophète Film izle

-A Prophet / Un Prophète 2009 Fransa,İtalya / Türkçe Altyazılı-
IMDB Puanı:8.2/10
Tür:Dram, Polisiye, Suç
Yönetmen:Jacques Audiard
Senaryo:Abdel Raouf Dafri, Thomas Bidegain, Jacques Audiard
Yapımcı:Antonin Dedet, Martine Cassinelli
Görüntü Yönetmeni:Stephane Fontaine
Müzik:Alexandre Desplat
Süre:2 saat 30 dk
Oyuncular: Niels Arestrup, Adel Bencherif, Alaa Oumouzoune, Gilles Cohen
Malik el Djebena (Tahar Rahim) isimli 19 yaşında Amerika’da hapse giren ve hapishanede lider konumuna yükselen müslüman bir gencin gerçek hikayesinin anlatıldığı film; tamamen bir hapis ortamında ve bire bir gerçekler baz alınarak çekilmiş. Kuzey Afrika’lı olan Malik, 6 yıldır arandığı suçlarının sonunda düştüğü hapishanede büyük çılgınlıklar yapar ve hayatı ölümle yaşam arasında gidip gelmeye başlar. Ancak bu cesareti başka liderlerin dikkatini çeker ve onu yanlarına alırlar. Zaman içinde hapishane mafyasının lideri haline dönüşecek olan Malik, bu süreç içinde büyük değişimler yaşayacaktır.







Herkesin Keyfi Yerinde Film izle

IMDB Puanı: 7.5/10
Tür:Aile, Dram, Macera
Yönetmen:Kirk Jones
Senaryo:Giuseppe Tornatore, Tonino Guerra, Massimo De Rita, Kirk Jones
Yapımcı:Gianni Nunnari, Ted Field, Nathalie Peter-contesse, Callum Greene, Craig J. Flores, Glynis Murray, Vittorio Cecchi Gori
Görüntü Yönetmeni:Henry Braham
Müzik:Dario Marianelli
Süre:1 saat 40 dk
Gösterim Tarihi: 05 Şubat 2010 (Türkiye)
Oyuncular: Drew Barrymore, Robert De Niro, Kate Beckinsale, Sam Rockwell
Frank (Robert De Niro) yakın zamanda eşini kaybetmiş ve çocuklarıyla yalnız kalmış bir aile babasıdır. Bu yalnızlık ve yaptığı yanlışlar içinde çocuklarının aileden bir bir kopmasına seyirci kalmış ve aradan geçen yıllar sonunda tekrardan ailesini toplamak istemektedir. Bu amaçla özellikle kızı (Drew Barrymore) ile aralarında oluşacak duygusal anlar ve şehir şehir dolaşmasına sebep olan maceralı zamanlar, bir babanın çocukları uğruna büyük çabasını anlatmaktadır.
Kendi türünde mükemmel; oyunculuk açısından mükemmel ötesi şeklinde nitelendirebileceğimiz bir aile içi dram filmi. Henüz geçtiğimiz günlerde ülkemizde sinemalara gelmiş ve çok beğenilen bir film olan “Everybody’s Fine” filmini Vizyonfilmizle.Net olarak sizlerle paylaşıyor ve filmi izledikten sonra yorumlarınızı bekliyoruz. İyi seyirler.






The Secret In Their Eyes Film izle

he Secret In Their Eyes (Gözlerindeki Gizem) / El Secreto De Sus Ojos 2009 Arjantin,İspanya / Türkçe Altyazılı-
IMDB Puanı: 8.5/10
Tür:Dram, Gerilim, Gizem, Polisiye, Romantik, Suç
Yönetmen:Juan José Campanella
Senaryo:Eduardo Sacheri, Juan José Campanella
Yapımcı:Juan José Campanella, Mariela Besuievski, Muriel Cabeza
Görüntü Yönetmeni:Félix Monti
Müzik:Emilio Kauderer, Federico Jusid
Süre:2 saat 7 dk
Oyuncular: Pablo Rago, Javier Godino, Carla Quevedo, David Di Napoli
2009 yapımı olup da IMDB’den 8.5 gibi muazzam puan alabilmiş bir kaç filmden birisi. 1999 yılında geçen hikayede, 30 yıl öncesinin sır dolu cinayeti yeniden aydınlatılmak amacıyla Benjamín Espósito tarafından araştırılmaya başlanır. Yanındaki alkolik ortaklarından birisi ile çok derin bir soruşturmanın içine girecek olan Benjamin, tecavüz edilmiş ve vahşice öldürülmüş bu kadının cinayetinin perdesini aralamaya başladıkça, çok daha gizemli olaylara tanıklık edecektir.
Bu film, en iyi yabancı dil dalında Oscar ödülüne aday gösterilen 9 filmden bir tanesi. Diğer uluslararası festivallerden de 14 tane ödül almış ve hala 10 tanesine aday konumunda olan bir film. Kısacası, kesinlikle kaçırılmaması gereken mükemmel bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Vizyonfilmizle.Net olarak iyi seyirler diyoruz ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Bir Metalcinin Yolculuğu Belgesel Film izle

Bir Metalcinin Yolculuğu / A Headbanger’s Journey 2005 Kanada / Türkçe Altyazılı-
IMDB Puanı: 8.1/10
Tür:Belgesel, Müzikal
Yönetmen:Sam Dunn, Scot Mcfadyen, Jessica Joy Wise
Senaryo:Sam Dunn, Scot Mcfadyen, Jessica Joy Wise
Yapımcı:Sam Dunn, Scot Mcfadyen
Görüntü Yönetmeni:Brendan Steacy
Süre:1 saat 36 dk
Gösterim Tarihi: 11 Haziran 2006 (Türkiye,NTV)
2005 yılında Kanada’dan yola çıkan Metal müzik tutkunu Sam Dunn (aynı zamanda antropolog), 12 yaşından beri dinlediği bu müziği belgesel haline getirip derinliklerine iniyor ve Norveç’in (Black Metal yurdu) puslu ormanlarından geçerek Avrupa’ya kadar uzanıyor. Şimdiye kadar benzeri olmayan tarzda ve kapsamda olan belgeselde metal müzik tarihine damga vurmuş isimlerle birebir röportajlar, metalin alt kategorilerinin ayrıntıları, dünyadaki büyük festivallerden görüntüler ve en marjinal gruplara en can alıcı sorular bu yapımda başarılı bir şekilde seyirciye aktarılıyor. Metal müziğin yanlış anlaşılan ve genelde satanist müziği tarzında, kasıtlı çarpıtmalarla insanlara aşılanan yönlerinin hiç de öyle olmadığını aktaran Sam Dunn, bu yapımdan sonra “Global Metal” adlı 2. belgeselini de yayınladı. Bunu da sitemiz üzerinden izleyebileceksiniz.
Belgeselin içinde adı geçen ve kendisiyle röportaj yapılan isimleri ve grupları altta listeleyerek vereceğiz. Oldukça geniş bir yelpazeden, tüm türler üzerinde sosyolojik bir araştırma olan A Headbanger’s Journey belgeselini Vizyonfilmizle.Net olarak sizlere sunuyor ve iyi seyirler diyoruz.
Kişiler & Gruplar: Tom Araya, Alice Cooper, Bruce Dickinson, Ronnie James Dio, Max Cavalera, Kerry King, Lars Ulrich, George Fisher, Angela Gossow, Joey Jordison, Lemmy, Corey Taylor, Tom Morello, Rob Zombie, Marty Friedman | Iron Maiden, Metallica, Sepultura, Slayer, Dio, Black Sabbath, Burzum, Scorpions, Audioslave, Lamb Of God, Arch Enemy, Cannibal Corpse, Emperor, Enslaved, Mayhem, Twisted Sister, Slipknot

Yeni Öğrenci Film izle


-Yeni Öğrenci / The New Guy 2002 ABD / Türkçe Dublaj-
Sinemalar.com Puanı:6.0/10
IMDB Puanı:5.4/10
Tür:Komedi,Gençlik
Yönetmen:Ed Decter
Senaryo:David Kendall
Yapımcı:Mark Ciardi, Todd Garner, Gordon Gray
Görüntü Yönetmeni:Michael D. O’shea
Müzik:Ralph Sall
Süre:1 saat 29 dk
Oyuncular: Zooey Deschanel, Eliza Dushku, Eddie Griffin, DJ Qualls
Izzy Harrison, lisede popüler olmayan ve inekler sınıfında tabir edilen bir öğrencidir. Bu durumdan sıkılarak kendisini yeniden kanıtlamak ister. Bu uğurda okuldan ayrılır ve kendine yeni maceralar yaratır. Artık Cool görünümlü, ilgi çeken ve popüler biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir gençtir. Şehrin popüler diğer bir okulunda kendine yer edinmeye çalışacak olan Harrison, bu sırada okulun ponpon kızlar takımından bir kızla tanışacaktır. Ancak kızın erkek arkadaşı olayların gidişatını etkileyecek ve hem heyecan hem de komedi dolu anlar yaşanacaktır.
Çok komik olarak nitelendirilmeyen, fakat izleyen herkesi son derece memnun eden ve kimi yerlerde de güldürmeyi gerçekten başarabilen hoş bir gençlik komedi filmi. Hoş vakit geçirebileceğiniz ve zaman kaybı olmayacak yapımlardan birisi. İzledikten sonra yorumlarınızı bekliyoruz. İyi seyirler dileriz.

Kara Kitap Black Book Film izle

-Kara Kitap – Black Book / Zwartboek 2007 Hollanda,Almanya,Belçika / Türkçe Dublaj +16-
IMDB Puanı:8.0/10
Tür:Dram, Gerilim, Savaş,Tarih
Yönetmen:Paul Verhoeven
Senaryo:Paul Verhoeven, Gerard Soeteman
Yapımcı:Teun Hilte, Jeroen Beker
Görüntü Yönetmeni:Karl Walter Lindenlaub
Müzik:Anne Dudley
Süre:2 saat 25 dk
Oyuncular: January Jones, Carice van Houten, Sebastian Koch, Christian Berkel, Halina Reijn
Rachel Stein, Yahudi kıyımından kaçmakta olan eskiden çok popüler olmuş güzel bir şarkıcıdır. İkinci Dünya Savaşı’nın son yıllarında güzel şarkıcı , Tsjempkema ailesinin yanında, Hollanda kırsalında saklanmaktadır. Bir zamanlar popüler ve zengin bir şarkıcı olan Rachel, şimdi Avrupa’daki bir çok yahudi gibi ailesinden ayrı, her an Gestapo tarafından yakalanma korkusuyla savaşın bitmesini beklemektedir. Geçici güvenli-evi, alman savaş uçaklarının ateşi altındaki bir müttefik hava bombardımanı sırasında yıkılınca, Rachel, kendisini güvenli bir yere ulaştırmaya söz veren Rob isminde sempatik bir genç ile tanışır. Sonraki sabah Rachel’ı şehirdeki kontağı ile tanıştıran Rob, ailesini bulup, kurtarılmış topraklardan sınır dışına çıkıp kaçmayı planlamaktadır.
Hollanda’da gizlice yahudileri sınır dışına kaçmalarına yardım eden bir avukat olan Mr. Smaal ve karısının evine gelirler. Mr. Smaal, gönülsüzce de olsa, Rachel’I düşman hattından geçirip, müttefik topraklarında ailesiyle buluşması için ayarlama yapacağını söyler. Fakat tehlikeli bir nehir geçişi sırasında, tekneleri Alman devriyelerince pusuya düşürülür. Nazi’ler acımasızca teknedeki herkesi öldürürken Rachel, nehre atlayıp kurtulmayı başarır. Sonraki zamanlarda önüne çıkan iş fırsatını , ailesine yapılan zulüme tercih etmeyecek olan Rachel, kurtuluş örgütüne katılarak mücadele kararı alır.
Yahudi dramı temalı filmlerden, en başarılılarından birisi olan Kara Kitap çok başarılı bir kurguyla gerçek hayattan alınma öyküyü bizlere aktarıyor. İlgiyle izlenebilecek ve türün sevenleri açısından kaçırılmaması gereken bir film. İçerdiği cinsel içerikli sahnelere dikkat etmenizi öneriyor ve bir aile filmi olmadığını belirtiyoruz. Vizyonfilmizle.Net olarak iyi seyirler diyoruz. Filmi izledikten sonra yorumlarınızı bekleriz.

Konuş Onunla Filmini izlE

IMDB Puanı:8.0/10
Tür:Dram
Yönetmen:Pedro Almodóvar
Senaryo:Pedro Almodóvar
Yapımcı:Agustin Almodovar
Görüntü Yönetmeni:Javier Aguirresarobe
Müzik:Alberto Iglesias
Süre:1 saat 52 dk
Oyuncular: Paz Vega, Elena Anaya, Leonor Watling, Fele Martínez, Geraldine Chaplin
Bir sinemada tesadüf eseri tanışan 2 erkek olan Benigno ve Marco, 2. bir tesadüf sonucu bir hastanede karşılaşacaktır. Beningo burada çalışan bir sağlık görevlisi, kız arkadaşı Lydia ise komada yatmakta olan birisidir. Marco ise Alicia isimli sevgilisi bir boğa yarışında ağır yara almış ona destek olmak için hastanede bulunmaktadır. Hemen hemen aynı dramatik anları yaşayan Marco ve Benigno kısa sürede derin bir dostluk kurar. Beningo, Marco’ya komada yatan sevgilisiyle konuşmasını söyler. Çaresizlik içinde bu yolu da deneyecek olan Marco, içindeki mucize olabileceği inancını hiç kaybeden konuşmaya başlar.
Usta film yönetmeni İspanyol Pablo Almodovar’dan senelerce unutulmayacak bir başyapıt filmi. 4 farklı hayatın nasıl aynı çizgide yürüyebileceği çok değişik ve mükemmele yakın bir senaryoyla aktarmayı başaran bu yapım her yönüyle övgüyü hakeden bir eser. Sanatsal anlamda da çok şeyler ifade eden ve Drama türünün şimdiye kadarki en başarılı yapımlarından birisi olarak gösterilen “Konuş Onunla (Talk To Her)” , 2003′te en iyi senaryo dalında Oscar ödülü almış ve yönetmeni (Pedro Almodóvar) en iyi yönetmen dalında 1.liğe aday gösterilmiş; aynı zamanda da çeşitli film festivallerinden toplamda 32 birincilik ödülü almayı başarmış bir film.









,

-Köstebek / The Departed 2006 ABD / Türkçe Dublaj filmini izle

En İyi 250 Film: 56. Sırada
IMDB Puanı:8.5/10
Tür:Casusluk, Gerilim, Gizem, Suç
Yönetmen:Martin Scorsese
Senaryo:William Monahan, Siu Fai Mak
Yapımcı:Brad Pitt, Brad Grey, Roy Lee, Graham King
Görüntü Yönetmeni:MichaeI Ballhaus
Müzik:Howard Shore
Süre:2 saat 31 dk
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Alec Baldwin
Güney Boston’da faaliyet gösteren Amerikan-İrlandalı karşımı olan ülkenin en büyük suç çetelerinden birini çökertmek için Massachusetts polisi harekete geçer. Devletin amacı büyük mafya babası Frank Costello’nun (Jack Nicholson) hükümdarlığına içeriden bir müdahaleyle son vermektir. Boston’un güneyinde yetişmiş çaylak Billy Costigan’a (Leonardo DiCaprio) mafyanın içine sızma görevi verilir. Billy bu görevde iken, bir diğer yıldızı parlak polis olan Colin Sullivan (Matt Damon) da polis içinde çete için çalışan bir muhbirdir. O’nun sayesinde çete üyeleri, her zaman polisten bir adım önde gitmektedir.
İki polis de, bu görevleri esnasında “Köstebek”lik yaptıkları açığa çıkınca zorlu anlar yaşayacak ve hayatları bambaşka boyutlar kazanacaktır.
IMDB’nin en iyi 250 film sıralamasında 56.lığı haketmiş; kendi türü açısından kusursuz ve gelmiş geçmiş en iyi suç-casusluk filmlerinden biri olarak nitelendirilen Köstebek (The Departed) filmi gerçekten de tüm övgüleri hakediyor. Oyunculuk olarak da son derece başarılı, zaten kadroyu duymak bile bu filmi izleme sebebi oluyor.
4 dalda Oscar ödülü kazanmış, 1 dalda aday gösterilmiş ve Grammy ödülleri de dahil olmak üzere tam 49 ödül daha almış bu eşsiz yapımı Vizyonfilmizle.Net olarak sizlere sunuyor ve izlemeyen varsa mutlaka izlemesini tavsiye ediyoruz. İyi seyirler.

-Mahkum / The Condemned 2007 ABD,Meksika / Türkçe Altyazılı-

IMDB Puanı:6.0/10
Tür:Aksiyon, Gerilim, Macera, Suç
Yönetmen:Scott Wiper
Senaryo:Rob Hedden, Scott Wiper, Andy Hedden
Senaryo (Kitap):
Yapımcı:Scott Wiper
Görüntü Yönetmeni:Mark Wareham
Müzik:Graeme Revell
Süre:1 saat 40 dk
Oyuncular: Vinnie Jones, Steve Austin, Nathan Jones, Robert Mammone
Meksika’da hapis yatmakta olan Jack Conrad, hapishane yönetimi tarafından bir reality şov için Amerikalı yapımcının birine satılır. Amaç, Conrad ve onun gibi olan 9 mahkumu bir adaya yerleştirmek ve onların birbirini öldürmesini tüm dünyaya izleterek para kazanmaktır. Yapımcılar, hazırladıkları bu altyapı ile internetten yayın yapmakta ve milyonlarca kişiye ulaşmayı hedeflemektedir.
Adaya getirilen 9 mahkum da birbirinden azılı ve vahşi insanlardır. John Conrad ise bu oyunu bozmak ve oradan kurtulabilmek için elinden geleni yapacaktır. Aynı zamanda da hayatta kalma mücadelesi verecek olan John, diğer mahkumların düşmanı olduğunun da farkındadır.
Öl ya da öldür tarzı bir film olan Condemned, bu tarz çekilmiş filmler arasında görsel başarısı ve oyunculuk performansları açısından üst seviyelerde yer alıyor. Sonuna kadar merakla ve heyecanla izlenebilecek, başarılı bir aksiyon-gerilim filmi olarak iyi seyirler diyor ve yorumlarınızı bekliyoruz.

-The Collector 2009,2010 ABD / Türkçe Altyazılı-

IMDB Puanı: 6.2/10
Tür:Gerilim, Suç, Korku
Yönetmen:Marcus Dunstan, Frederik Wiegel, Shannon John Stever
Senaryo:Patrick Melton, Marcus Dunstan, Shannon John Stever, Frederik Wiegel Yapımcı:Julie Richardson, Brett Forbes
Görüntü Yönetmeni:Brandon Cox, Frederik Wiegel
Müzik:Timothy Falzone, Jerome Dillon
Süre:1 saat 28 dk
Oyuncular: Daniella Alonso, Robert Wisdom, Andrea Roth, Madeline Zima, Alex Feldman Gösterim Tarihi: 04 Haziran 2010 (Türkiye)
2010 Haziran ayında gösterime girecek olan Collector filmini Vizyonfilmizle.Net olarak şimdiden sizlere sunuyoruz. Gerilim tarzında başarılı bir yapım olduğu söylenen filmin konusu şu şekilde ilerliyor:
Eski bir mahkum, boşandığı karısına olan borcunu ödeyebilmek için patronunun evini soymaya karar verir. Eve gizlice girmeyi başaran adam, ailenin psikopat bir katil tarafından alıkonulduğunu görür. Onlara yardım etmek için çaba gösterir fakat evin her yeri akıllıca tuzaklarla doludur ve bu yardım isteği, hayatta kalma mücadelesine dönüşür. Gerilim dolu, kanlı bir film olduğunu belirtmeliyiz. Olumlu yorumlar almış ve özellikle “Testere” filminin senaristlerinin yazdığı bir yapım olmasıyla dikkat çekiyor. Kaçırılmaması gereken başarılı bir yapım. Yorumlarınızı bekliyor ve iyi seyirler diyoruz.